SZUKAJ W BLOGU

wtorek, 25 czerwca 2013

Bób

Lubię bób. Bób ma takie właściwości, że ugotowany szybko znika w bliżej nie wyjaśnionych ;) okolicznościach.

Bób wyłuskany

Jak mam troszkę więcej czasu to przyrządzam bób na patelni.

Bób na patelni

 SKŁADNIKI
  • bób
  • oliwa
  • świeży romzaryn
  • czosnek
  • pieprz, sól

Czosnek

WYKONANIE
Najpierw krótko (ok. 10 minut) obgotowuję bób, potem siadam i łuskam. Ucinam kilka gałązek rozmarynu, płuczę i obrywam listki. Na patelni na rozgrzaną oliwę wyrzucam wyłuskany bób. W trakcie smażenia dodaję rozmaryn, rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Można podawać na ciepło i na zimno. Ja lubię przygotować wieczorem i następnego dnia zabrać w pudełku do pracy.

Bób z rozmarynem na patelni. Smacznego!

1 komentarz:

  1. o! dodałaś ten przepis. Dzięki!!! Obawiam sie, ze w końcu spróbuję...

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...