Lubię bób. Bób ma takie właściwości, że ugotowany szybko znika w bliżej nie wyjaśnionych ;) okolicznościach.
 |
Bób wyłuskany |
Jak mam troszkę więcej czasu to przyrządzam bób na patelni.
 |
Bób na patelni |
SKŁADNIKI
- bób
- oliwa
- świeży romzaryn
- czosnek
- pieprz, sól
 |
Czosnek |
WYKONANIE
Najpierw krótko (ok. 10 minut) obgotowuję bób, potem siadam i łuskam. Ucinam kilka gałązek rozmarynu, płuczę i obrywam listki. Na patelni na rozgrzaną oliwę wyrzucam wyłuskany bób. W trakcie smażenia dodaję rozmaryn, rozgnieciony ząbek czosnku, sól i pieprz. Można podawać na ciepło i na zimno. Ja lubię przygotować wieczorem i następnego dnia zabrać w pudełku do pracy.
 |
Bób z rozmarynem na patelni. Smacznego! |
o! dodałaś ten przepis. Dzięki!!! Obawiam sie, ze w końcu spróbuję...
OdpowiedzUsuń